ویتامین B12 چیست؟
ویتامین B12 یک ماده مغذی مهم است که به بدن شما کمک می کند سلول های عصبی و سلول های خونی را سالم نگه دارد. همچنین به بدن شما کمک می کند تا DNA، ماده ژنتیکی در تمام سلول های شما را بسازد. بدن شما ویتامین B12 را به تنهایی نمیسازد، بنابراین برای دریافت آن باید غذا و نوشیدنیهایی مصرف کنید که ویتامین B12 دارند. ویتامین B12 در محصولات حیوانی که می خورید و می نوشید مانند گوشت، لبنیات و تخم مرغ وجود دارد.
همچنین در غذاهای غنی شده (غذاهایی که ویتامین ها و مواد مغذی خاصی به آنها اضافه شده است) مانند غلات خاص، نان و مخمرهای مغذی نیز یافت می شود. بزرگسالان به حدود 2.4 میکروگرم (میکروگرم) ویتامین B12 در روز نیاز دارند و افرادی که باردار یا شیرده هستند به ویتامین B12 بیشتری نیاز دارند. مقدار ویتامین B12 مورد نیاز نوزادان و کودکان بر اساس سن متفاوت است.
موارد مصرف قرص ویتامین B12
از این دارو برای کمک به درمان بیماریهای متعددی استفاده میشود. در ادامه این بیماریها را بررسی خواهیم کرد.پ
۱. درمان بیماری ایمرسلوند-گراسبک با مکمل ویتامین B12
بیماری ایمرسلوند-گراسبک یک بیماری ارثی نادر که با کمبود ویتامین B۱۲ مشخص میشود. تزریق ویتامین B۱۲ به صورت تزریقی به مدت ۱۰ روز و سپس تزریق ماهانه برای درمان این بیماری موثر است.
۲. مسمومیت با سیانید
تجویز هیدروکسوکوبالامین (سیانوتیک)، شکل طبیعی ویتامین b۱۲ ، به عنوان یک تزریق احتمالاً برای درمان مسمومیت با سیانید موثر است. این دارو برای درمان مسمومیت با سیانید، توسط سازمان غذا و داروی جهانی تایید شده است. توجه داشته باشید، دارو حتما باید توسط یک دکتر عمومی تجویز شود.
۳. آفت دهان
آفت دهان یک بیماری التهابی است که باعث تاول روی زبان و داخل دهان میشود. به نظر میرسد استفاده از پماد حاوی ویتامین B۱۲ یا مصرف ویتامین b۱۲ زیر زبان به کاهش علائم آفت کمک میکند.
۴. سطح بالای هموسیستئین در خون (هیپرهموسیستئینمی)
مصرف خوراکی ویتامین B۱۲، همراه با اسید فولیک و گاهی اوقات ویتامین B۶، میتواند سطح هموسیستئین خون را کاهش دهد و از عوارض ناشی از این اختلال جلوگیری کند.
۵. درد عصبی ناشی از زونا
تزریق ویتامین B۱۲ به شکل متیل کوبالامین زیر پوست شش بار در هفته به مدت حداکثر ۴ هفته، درد افراد مبتلا به آسیب عصبی ناشی از زونا را کاهش میدهد. توجه داشته باشید این دارو را نباید سرخود مصرف کنید، قبل از هر کاری با یک دکتر عمومی یا دکتر داروساز مشاوره کنید.
۶. درمان آلزایمر با مکملویتامین B12
بسیاری از افراد معتقدند که مصرف ب۱۲ میتواند آلزایمر و یا مشکلات حافظه را در افراد مسن، کاهش دهد. برخی مطالعات نشان میدهد که مصرف ب۱۲ نمیتواند تاثیر زیادی در درمان این بیماری داشته باشد. اما مصرف به اندازه آن ضرری ندارد و ممکن است کمک کننده باشد.
۷. آب مروارید
آب مروارید یک اختلال شایع است که زنان را بیشتر از مردان به خود درگیر میکند. بسیاری از افراد فکر میکنند ویتامین ب۱۲ میتواند آب مروارید را درمان کند. مکمل ویتامین b۱۲ نه تنها تاثیری بر این بیماری ندارد، حتی ممکن است باعث تشدید آن شود.
۸. تاثیر بر اختلالات خواب و بیداری
ویتامین ب۱۲ در سنتز و متابولیسم سروتونین، یک ماده شیمیایی مسئول تنظیم خلق و خو، نقش حیاتی دارد. با بهبود خلق و خو ممکن است اختلالات خواب شما برطرف شوند.
۹. درمان پوکی استخوان با ویتامین B12
حفظ سطح کافی ویتامین B۱۲ ممکن است از سلامت استخوان شما حمایت کند. یک مطالعه روی بیش از ۲۵۰۰ بزرگسال نشان داد که افراد مبتلا به کمبود ویتامین B۱۲ نیز تراکم استخوانی کمتر از حد طبیعی داشتند.
استخوانهایی که تراکم مواد معدنی آنها کاهش یافته است میتوانند در طول زمان ظریف و شکننده شوند و منجر به افزایش خطر پوکی استخوان شوند.
توجه داشته باشید که مصرف ویتامین ب۱۲ نمیتواند به تنهایی از پوکی استخوان جلوگیری کند و شما با افزایش سن باید از انواع مولتی ویتامین مختلفی برای جلوگیری از این عارضه استفاده کنید.
۱۰. ویتامین B12 برای بیماری های قلبی و عروقی
محققان قبلا معتقد بودند که ویتامین B-۱۲، هنگامی که با اسید فولیک (ویتامین B-۹) و ویتامین B-۶ ترکیب شود، ممکن است با کاهش سطح یک اسید آمینه در خون (هموسیستئین) از بیماریهای قلب و عروق خونی جلوگیری کند. با این حال، مطالعات نشان میدهد که ترکیب این ویتامینها نمیتواند خطر یا شدت بیماریهای قلبی عروقی و سکته را کاهش دهد.
مصرف ویتامین B12 در علم دانستنیهای روز در حوزه فنآوریهای رایانه است که با بهرهگیری از علم نوین نانو است.