ساخت انیمیشن چگونه است؟ نرم افزارهای مناسب ساختن انیمیشن کدامند؟
ساخت انیمیشن جذابیتی دارد که فقط این حس را کسانی که حداقل یک بار این کار را انجام دادهاند متوجه میشوند.
شما میتوانید انیمیشن مورد نظرتان را با توجه به فن آوری های رایانه و دانستنیهای روز در موبایل و یا کامپیوتر بسازید.
البته این موضوع برای همه نرم افزارها صدق نمیکند؛ زیرا بعضی از برنامهها نیاز به سیستم قدرتمندی دارد تا بتواند خروجی انیمیشن را بگیرد.
نرم افزار ساخت انیمیشن چگونه عمل میکند؟
در واقع نرم افزارهای انیمیشن سازی، باعث میشوند حس حرکت را به صورت فریم به فریم (نقاشی یا تصویر) ایجاد کنیم.
فریمها را هم میتوانیم داخل نرم افزار ساخت و هم در بعضی از اپلیکیشنها از خارج برنامه آورد. در انتها زمانی که همه انیمیشن تمام شد، نتایج فریمها به هارددیسک یا نوار، منتقل میشوند.
دو نوع نرم افزار انیمیشن سازی، سه بعدی (3D) و دو بعدی (2D) وجود دارد.
تفاوت این دو مدل در این است که در نوع 2D همه انیمیشنها به صورتی ساخته میشود که طول و عرض دارد و در حالت 3D علاوه بر طول و عرض، ارتفاع هم دارد.
انیمیشن سه بعدی بر خلاف انیمیشن دو بعدی، سایه پردازی و چشم انداز خوبی دارد و واقعیتر میباشد.
برای ساخت انیمیشن از کجا باید شروع کنیم؟
پاسخ به این سؤال، به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ عواملی نظیر اینکه:
- میزان مهارت شما چقدر است؟ (مثلاً در زمینه خاصی تخصص دارید یا صفر کیلومتر هستید؟)
- به چه امکاناتی دسترسی دارید؟ (کامپیوتر خوبی دارید یا نه؟ به قلم نوری دسترسی دارید یا نه؟)
- شبکه ارتباطات انسانی شما چطور است؟ (میتوانید تیم تشکیل دهید؟ به هنرمندان یا منتورهای خوب دسترسی دارید؟)
- چقدر زمان دارید؟ (مثلاً اگر پسرید؛ آیا باید سربازی بروید یا کاملاً روی کار خود متمرکز هستید؟)
- انیمیشنسازی در چندمین اولویت زندگی شماست؟
- و سؤالاتی دیگر، از این قبیل…
به عنوان مثال اگر سیستم کامپیوتر حداقلی نداشته باشید که بتواند رندرهای سنگین پروژههای سهبعدی را انجام دهد، این محدودکننده در تصمیمگیری شما برای انتخاب روش انیمیشنسازی تأثیرگذار خواهد بود. آنوقت مجبورید به سمت انیمیشنهای دوبعدی بروید؛ مگر آنکه برنامهای بچینید برای آنکه سیستمتان را ارتقاء دهید! میبینید که یک موضوع ساده، ممکن است مسیر پیشرفت شما را منحرف یا متوقف کند.
یا مثلاً اگر شما آدمی باشید که طراحیتان افتضاح ولی زبان برنامهنویسیتان عالی باشد و به کدنویسی علاقهمند باشید، احتمالاً با یادگیری آناتومی بدن، در بخشهای فنی پروژههای 3بعدی (نظیر تیم توسعه نرمافزار یا ریگبندی) موفقتر خواهید بود تا بخش طراحی بکگراند یا استوریبرد انیمیشنهای دوبعدی!
این مثالها برای آن است که بدانید در هر مرحله بهتر است اول شرایط خود را بسنجید و بعد دست به انتخاب بزنید.
فرآیند ساخت انیمشین
فرایند انیمیشن سازی شامل مراحل زیر است:
1. ایده داستان(Idea/Story)
2. فیلمنامه نویسی(Script)
3. نقاشی مفهومی (Concept Art)
4. استوری برد (StoryBoard)
5. ساخت انیماتیک (Animatic)
6. پریویز (Previs)
7. طراحی کاراکترها و لوازم (Creating Assets)
8. انیمیت (Animate/Animation)
9. بافت دهی | نورپردازی | رندرگیری (Texturing | Lighting | Rendering)
10. تدوین | اصلاح رنگ (Editing | Color Correction)
11. موسیقی | صداگذاری (Music | Sound Design)
معرفی چند مورد از ساده ترین روش های ساخت یک انیمیشن دو بعدی یا سه بعدی
-
نرم افزار تری دی مکس
یادگیری این نرم افزار گرچه نیاز به کمی زمان دارد اما با مسلط شدن به آن شرایط کاری و حرفه ای زیادی برای خود ایجاد می کنید. نه تنها افراد زیادی به ساخت انیمیشن در تری دی مکس تسلط ندارند بلکه بسیاری از شرکت ها بدنبال متخصصان انیمیشن سازی با این نرم افزار هستند.
-
وب سایت Zimmertwins
یک وب سایت برای ساخت انیمیشن است که کاملا رایگان می باشد. مشکل اینجاست که انیمیشن های کارتونی که در این وب سایت می سازید با کاراکترهای از پیش تعیین شده ساخته می شوند و شما فقط می توانید حالت آنها را تغییر دهید. این وب سایت یکی از ساده ترین راههای ساخت انیمیشن را ارائه می کند. باز هم پیشنهاد ما یادگیری یک نرم افزار است.
-
استفاده از نرم افزار لومیون
یکی از جدیدترین و سبک ترین نرم افزارهای ساخت انیمیشن می باشد که اکثر دانشجویان معماری و شهرسازی در دانشگاه تهران و شهیدبهشتی از آن برای ارائه های حرفه ای و پایان ترم خود استفاده می کنند. یادگیری آن کار سختی نیست و اگر محیط کار را مدل (سه بعدی) کرده باشید، با وارد کردن آن در این نرم افزار کار راحتی پیش رو دارید. جالب است که با وجود سبکی، این نرم افزار کیفیت خوبی در خروجی دارد.
-
برنامه Blender
برای آنهایی که ماهرتر هستند نرم افزاری شامل مجسمه سازی و انیمیشن و پردازش واقعی عکس و ویرایش ویدیو است. این نرم افزار همچنین به شما اجازه میدهد که یک بازی کاملاً سه بعدی خلق کنید و فیلم هارا تدوین کنید و یک شبیه سازی واقعی ( از قبیل مایعات و پوست و مو) را ایجاد کنید. در واقع اگر کارتان معماری، دکوراسیون، مکانیک و عمران نیست، و قصد دارید کارهای پیچیدهتری مثل ساخت انیمیشن یا مدل سازیهای پیچیدهتر انجام دهید، این گزینه برای شما عالی است.
پنج مورد از بهترین برنامه های ساخت انیمیشن گوشی برای اندروید و iOS
برنامه کارتون ساز گوشی به شما کمک میکند تا در مدت زمان اندک و بدون داشتن دانش حرفهای در زمینه ساخت انیمیشن بتوانید طرحهای کارتونی بسازید. در ادامه این مقاله چندین برنامه ساخت انیمیشن ساده با گوشی آیفون و اندروید را به همراه لینک دانلود آنها به شما معرفی خواهیم کرد.
-
Adobe Express
اگر در ساخت انیمیشن ساده با گوشی آیفون و اندروید خود کاملا مصمم و جدی هستید، این برنامه حرفهای ساخت انیمیشن مناسب شماست. البته کاربرد این برنامه تنها ساخت انیمیشن نیست. بلکه به کمک آن میتوانید لوگو طراحی کنید، طرحهای گرافیکی ایجاد کنید و ویدیوها و تصاویر خود را به هر نحوی که بخواهید ویراییش کنید.
بهعلاوه این برنامه به خوبی میان کامپیوتر و موبایل شما همگام سازی میشود و به این ترتیب هرجایی که ایدهای به ذهن شما خطور کند، میتوانید با اولین وسیله در دسترس ایده خود را پردازش و حفظ کنید. برای شروع به کار کافیست تعدادی عکس از گالری خود و یا از میان هزاران عکس موجود در برنامه آپلود کنید و بعد به ویرایش و انیمیشن سازی و هر کار دیگری که میخواهید بپردازید. همچنین میتوانید به راحتی موسیقی و متن هم اضافه کنید و برای متن خود فونتهای زیبا انتخاب کنید. البته تمام ویژگیهای این برنامه رایگان نیست و برای دسترسی به تمام ویژگیهای این برنامه باید پرداخت درون برنامهای انجام دهید.
-
ساخت کارتون ساده موبایل با برنامه Animation Desk
برنامه Animation Desk یک برنامه انیمیشن ساز حرفه ای گوشی است که امکان طراحی انیمیشن و کارتون را در دستگاههای اندروید و iOS فراهم میکند. این برنامه ساخت انیمیشن با گوشی رایگان بوده و استفاده از آن برای ساخت انیمیشن های دو بعدی و سه بعدی نیز بسیار ساده است. با استفاده از اپلیکیشن Animation Desk به راحتی میتوانید انیمیشنهای پیشرفته خود را فریم بندی کنید و یا انیمیشنهایی را بر روی فیلمها، تصاویر و یا لایههای PSD طراحی کنید. بیش از 45 قلم مختلف در این برنامه وجود دارد که به شما در ساخت انیمیشنهای منحصربهفرد در اشکال و اندازههای مختلف کمک میکند. یکی از بهترین ویژگیهای این برنامه این است که به شما امکان اضافه کردن فیلم و عکس به انیمیشنهایتان را میدهد.
-
انیمیشن ساز اندروید و آیفون Stop Motion Studio
به کمک این اپلیکیشن انیمیشن سازی موبایل میتوانید در کوتاهترین زمان ممکن انیمیشن بسازید. به کمک این اپلیکیشن شما به طور کامل روی دوربین کنترل خواهید داشت و میتوانید فوکوس دوربین و نور و تعادل رنگ سفید را به خوبی تنظیم کنید. همچنین سرعت شاتر دوربین را نیز میتوانید تنظیم کنید.
این اپلیکیشن همچنین فیلترهای مختلفی را در اختیار شما قرار میدهد که میتوانید تصاویر و پس زمینه آنها را مطابق سلیقه خود تغییر دهید و انیمیشن خود را هر چه بیشتر به ایده خود نزدیک کنید. استفاده از این برنامه ساخت انیمیشن با گوشی رایگان و بسیار راحت است.
-
برنامه ساخت انیمیشن GIFMob
اگر برنامه استاپ موشن که در بالا معرفی کردیم، چندان برای شما مناسب بنظر نمیرسد، پس این برنامه همان برنامهای است که باید دانلود کنید. با این برنامه به سادهترین روشهای ممکن میتوانید انیمیشن بسازید و هر کسی با هر سطحی از پس ساخت انیمیشن با این برنامه برمیآید.
با این برنامه شما یک رابط کاربری ساده و راحت، ویژگیهای بسیار و ویژگی تغییرات سه بعدی تصویر را در اختیار خواهید داشت و سپس میتوانید این انیمیشن استاپ موشن خود را در فرمتهای GIF و MP4 ذخیره و به اشتراک گذاری کنید.
-
برنامه انیمیشن سازی گوشی Toontastic
Toontastic یکی از بهترین برنامه های کارتون ساز با موبایل است که توسط گوگل برای کاربران اندروید طراحی شده است. برنامه ساخت کارتون ساده موبایل Toontastic یک برنامه عالی است که به شما امکان میدهد تا انیمیشنهای شخصی خود را در تلفن هوشمند خود طراحی کنید. استفاده از این برنامه بسیار آسان است و تنها کاری که باید انجام دهید این است که شخصیتهای انیمیشن خود را بر روی صفحه نمایش حرکت دهید و داستان خود را با دانلود این انیمیشن ساز حتی به زبان فارسی روایت کنید.
این برنامه ساخت انیمیشن ساده با گوشی آیفون و اندروید صدا و انیمیشنهای شما را ضبط کرده و آن را به عنوان یک فیلم سه بعدی در گوشی شما ذخیره میکند. این برنامه به عنوان بهترین نرم افزار انیمیشن سازی سه بعدی اندروید و آیفون، یک ابزار طراحی شگفتانگیز سه بعدی است که به شما امکان ساخت کارتون ساده موبایل را می دهد. لازم به ذکر است که این برنامه از سال 2017 بهروزرسانی نشده و ممکن است بهدرستی کار نکند.